Over mij - Natascha Zegers - Verbindingscoach

Natascha Zegers verbindingscoach

Maak een afspraak
Natascha Zegers - Over mij

Hallo mijn naam is Natascha Zegers, ik ben 53 jaar en woon in het centrum van Oss. Ik ben geboren in Amsterdam en op mijn 3e verhuisd naar Brabant. Daar groeide ik op in een mooie vrijstaande bungalow op de rand van een prachtig bos, net buiten een klein dorp. Ik ben enigst kind en kon gaan en staan waar ik wilde. Zo stond ik vaak te dansen in de woonkamer met mijn vader of was op “avontuur” in de bossen met onze 2 trouwe honden.

Mijn vader had een transportbedrijf bij ons aan huis, in de grote loods, waardoor er altijd iets te beleven was. Er stonden altijd grote vrachtwagens voor de deur, waar ik vaak in mee ging, en tijdens de pauzes zat ik regelmatig met “de jongens” gezellig naar hun verhalen te luisteren. De loods was ook de knutsel plek voor de carnavalswagen van de carnavalsclub en daar heb ik heel wat gezellige creatieve uurtjes aan mee gewerkt.

Soms klom ik op het dak van diezelfde loods en keek dan aan de achterzijde over het bos en genoot van de wind in mijn haren, het zonnetje op mijn gezicht en het prachtige weidse uitzicht. En met mijn armen in de lucht voelde ik me dan “on top of the world” als een vogel zo vrij!

Nog altijd vind ik het heerlijk om te klimmen en buiten te zijn en wordt er nog regelmatig in onze woonkamer gedanst! Ik wandel graag in het bos en voel dan de rust en de vrijheid in mij wederkeren. Ik geniet van de vogels, de geuren van het bos en de vormen en kleuren van de bomen. Het voelt als één worden met de natuur en dat ervaar ik als ultieme vrijheid….

Waarom ben ik gaan doen wat ik doe

22 jaar geleden, in de zoveelste relatie, besefte ik dat IK iets te veranderen had in mijn denken en handelen omdat ik al wist dat mijn huidige relatie weer zou eindigen. Ik zocht hulp en begon aan een “reis” naar “binnen” waardoor ik leerde naar mijn denken, gedrag en beschermingsmechanismes te kijken.

Tijdens mijn opleiding tot transpersoonlijk therapeut (2012) kwam er een heel oud beschermingsmechanisme boven waarvan de oorsprong in mijn te vroege geboorte ligt. Ik ben een maand te vroeg geboren en kwam 3 weken in de couveuse te liggen zonder mijn moeder / ouders. Onze verbinding werd abrupt verbroken waardoor ik onthecht raakte van mijn moeder.

In 1970 was de zorg nog onwetend over de emotionele gevolgen voor een baby die uit verbinding ging met moeder. Het gevolg was dat ik mijn veilige, geborgen voelende natuurlijke bescherming abrupt kwijt was! Hierdoor raakte ik intern volledig over mijn toeren en lag zo 3 weken lang in de couveuse. Hier werd mijn geboorte trauma “geboren”.

Dit trauma nam ik later onbewust mee in mijn relaties met vriendjes en ook in mijn werk. Emotioneel was ik, onbewust, nog steeds afhankelijk. Als er dan iets “fout” ging in verbinding met een ander dan raakte ik helemaal in paniek en wist ik met mezelf geen raad.

Inmiddels ben ik door zelfonderzoek in verbinding met mijn “binnenwereld” en weet ik waarom ik de dingen doe die ik doe en vraag ik om wat ik nodig heb. Maar is er een grote groep “oud-couveusekinderen” die met soortgelijk trauma leven en daar in hun dagelijks leven ook veel hinder van ondervinden, vaak zonder dit te weten.

Wist je dat

Wist je dat maar liefst  7% van alle geboortes “te vroeg” zijn en hierdoor in de couveuse terecht komen? Als ervaringsdeskundige maak ik daarom voor deze groep graag het verschil! Ben jij een oud-couveusekind en 18 jaar of ouder? Dan inspireer ik jou graag om naar jouw gedachten, gedrag en beschermingsmechanismes te gaan kijken en je weer verbindt met je gevoelens en emoties. Door deze verbinding kun jij, in alle vrijheid, weer gaan kiezen voor het leven waar je zo naar verlangt.

Wat ik doe

Als verbindingscoach ben ik erop gericht dat jij je weer verbindt met jouw lichaam zodat je weer in verbinding komt met jouw gevoelens, behoeften en verlangens. Je leert naar je denken, gevoelens, gedrag en beschermingsmechanismes te kijken en gaat verschillende lagen in jezelf ontdekken.

Waar kunnen oude beschermingsmechanismes b.v. zichtbaar worden?

*1: Je verlangt naar een leuke en langdurige relatie maar je hebt moeite met het vinden en verbinden met de juiste partner.

*2: Je hebt moeite om bij jezelf te blijven, gaat iedere keer je eigen grenzen over in de relatie met je partner, je vriendinnen of je ouderlijke gezin. Terwijl je zo verlangt naar rust en ruimte om te doen waar je zelf zin in hebt, zonder je schuldig te voelen.

*3: Je voelt je vaak niet begrepen door je omgeving terwijl je er zo naar verlangt dat ze naar jou luisteren, je steunen en jou het gevoel geven dat je er toe doet met alles wat je bent en wat je doet.

Wanneer jij je beschermingsmechanismes omzet naar wenselijk gedrag kunnen genoemde voorbeelden er b.v. zo uit zien:

*1: Jij hebt scherp aan welke kwaliteiten en eigenschappen jouw toekomstige partner mag voldoen en en dit is jouw “anker” in jouw zoektocht naar hem of haar.

*2: Jij schept rust en ruimte voor jezelf en bewaakt je eigen grenzen. Je zet jezelf op de eerste plaatse en doet de dingen waar je naar verlangt en behoefte aan hebt om volledig jezelf te kunnen zijn. Je ervaart dat er meer balans is in jezelf en in je relaties met de mensen om je heen.

*3: Jij geeft woorden aan jouw gevoelens, emoties, behoeften en verlangens en deelt deze met jouw omgeving. Zij houden rekening met jou en jij voelt je gehoord, gezien en begrepen.

Wil je weten hoe ik je kan helpen?